© Prvý klub turistov Diviaky 2011
2014  KOĽKO POTREBUJE DOCHODCA NA PREŽITIE? POLOVICA SLOVENSKÝCH SENIÓROV MÁ MENEJ! Dôchodok vo výške 390 eur mesačne je hranica, pri ktorej by mal príjem seniorovi stačiť na pokrytie reálnych spotrebných nákladov. Pomer medzi priemernou mzdou a priemerom dôchodkov podľa IVRA rapídne klesá. Z 54 percent v roku 1991 sa znížil na 46 percent v roku 2012 a v priebehu 8 až 10 rokov by mal byť dôchodok na úrovni 40 percent priemernej mzdy. V praxi to znamená, že viac ako dve tretiny dnešných pracujúcich ľudí by mali dôchodok pod hranicou chudoby.
Pešia turistika, vysokohorská turistika, cykloturistika, lyžiarska turistika, geriatrická turistika.
SENIORKLUB JE IBA JEDEN... ...TAKÝ KLUB 16.2.2013
2014  AKO SI ŽIJÚ SLOVENSKÍ SENIÓRI ?   Seniori starší ako 60 rokov to nemajú na Slovensku jednoduché. Jediné, čo im môžu rovesníci z iných krajín závidieť, je istá penzia. Podľa prieskumu Global AgeWatch Index 2014 sa seniorom najlepšie žije v Nórsku, Slovensku patrí spomedzi 96 krajín 47. miesto. Omnoho lepšie sú na tom Česi, ktorí obsadili 25. priečku. Dokonca nás predbehli Rumuni či Arménci.
2014    NIKTO SI ŽIVOT NEVÁŽI VIAC AKO STARÝ ČLOVEK. Prečo má vlastne život najviac milovať ten, koho rokmi poznačili choroby, bolesti, prehry, straty? Možno preto, že sa mu kráti, že už vníma jeho jedinečnosť, výnimočnosť, neopakovateľnosť. Cíti, aj keď už logika chýba, že tú vŕzgajúcu káru stále má zmysel tlačiť ďalej. V srdci ho hrejú spomienky na nádherné chvíle, ktoré mu život, nepochybne, tiež priniesol.
16.2.2024 TURISTIKA DIVIAKY