© Prvý klub turistov Diviaky 2011
Pešia turistika, vysokohorská turistika, cykloturistika, lyžiarska turistika, geriatrická turistika.
SENIORKLUB JE IBA JEDEN... ...TAKÝ KLUB 16.2.2013 16.2.2024 TURISTIKA DIVIAKY
2018  MÁTE PROBLÉM SO SLADKÝM ZASPÁVANÍM?  Trápi vás problém nocí, počas ktorých riešite problémy, ktoré ste nestihli cez deň a potom zákonitá celodenná únava? Nie ste v tom sami a ak to chcete zmeniť, vylepšiť, čítajte ďalej.... Ak sa vám nepodarí odobrať sa do ríše snov do polhodiny, zostať v posteli so snahou zaspať nie je dobrý nápad.
2018  HAZARD S DÔCHODCAMI                                                                                                                                          Vraj niet inej alternatívy k zvyšovaniu veku odchodu do dôchodku, okrem zvyšovania daní a znižovania penzií.... A čo takto pouvažovať nad ďalším zvyšovaním dôchodkového veku až v následku zlepšujúceho sa zdravia obyvateľov, ktoré by umožnilo, aby ľudia dlhšie pracovať nielen museli, ale aj vládali?...Vedia však, že podiel dôchodkov na HDP je u nás 6 percent, kým napríklad vo Francúzsku 15, v Rakúsku 14,9, Slovinsku 12 a ešte aj v Poľsku 11,8 percenta?...
2018  DESAŤ PRÍZNAKOV, KTORÉ BY VÁS MALI VAROVAŤ, ŽE PRICHÁDZA ALZHEIMER Prečítajte si, čo sa musí vo vašom živote diať, ak prichádza Alzheimerova choroba, a ako je možné znížiť riziko demencie... Zabúdať občas na pracovné úlohy, mená kolegov a spomenúť si na ne neskôr, je normálne. Ľudia trpiaci Alzheimerovou chorobou však zabúdajú častejšie a nespomenú si ani neskôr.      
2018  KEĎ SA NAD KONČIARMI BLÝSKA... Ľudia sa v minulosti búrky báli oveľa viac ako dnes. Možno jedno z mála miest, kde pred živlom ešte cítime rešpekt, sú hory. Na štítoch, z ktorých je bližšie k nebu, by sme počas búrky najradšej neboli. Ako sa bezpečne vrátiť z turistiky, keď okolo udierajú blesky, radí klimatológ Slovenského hydrometeorologického ústavu Pavol Faško.
2018  STÁRNUŤ MÔŽEME AJ ZDRAVO. Starnutie nemusí automaticky znamenať choroby, k svojmu telu sa však musíme správať svedomito, a to znamená okrem iného jesť zdravo a vyvážene, mať dostatok pohybu, absolvovať preventívne prehliadky, strážiť si krvný tlak, váhu, cholesterol, nepiť a nefajčiť. 
2018  DIVIACKI TURISTI SENIORI V AKCII Ešte 16. februára roku 2013 skupinka diviackych turistov v rámci návštevy Lietavského hradu 635m odštartovala činnosť terajšieho SENIORKLUBU TURISTIKA Diviaky. V tomto roku si diviacki seniori po celý rok pripomínajú túto skutočnosť a to tak – po turisticky. Prijali sme návrh, že každý mesiac až do konca roka 2018, vždy 15. deň v mesiaci sa stretneme na vrchole Drienka 1268 a tam absolvujeme rituál na oslavu päťročnice nášho Klubu.  
2018   NEPREKRAČUJME 130 !!! – ani na diaľnici !!! Cieľové hodnoty krvného tlaku, ktoré sa ľahko pamätajú, sú 120/80 mmHg. Stačí, ak si človek zapamätá, že na diaľnici je horná hranica rýchlosti 130 a neslobodno ju prekročiť. Takto zjednodušene to možno tvrdiť aj o hornom, systolickom tlaku krvi.  
2018  RECEPT NA ALZHEIMERA? – POHYB!! V momente, keď nám začne zlyhávať pamäť, máme strach z Alzheimerovej choroby. S pribúdajúcim vekom je však normálne, že pamäť je menej výkonná. Každý ôsmy človek v seniorskom veku trpí Alzheimerovou chorobou. Vo veku nad 85 rokov je touto chorobou postihnutý takmer každý druhý.